Stage of werkervaring opdoen bij internationale tuinbouwtopper? Click & pitch!

Lang nazomeren is lekker maar de zomerstop zit er nu ècht op. Jungle Talks are back, en hoe! Op 13 en 27 oktober om 16.00 uur staan de eerste webinars over internationalisering op het programma.

Centraal staat Ter Laak Orchids, het bedrijf waarmee exact een jaar geleden Jungle Talks werd gestart. Richard ter Laak van het bedrijf uit Wateringen stapte toen nèt in het vliegtuig naar Guatemala om daar een fonkelnieuw bedrijf – Ter Laak AmericaS – te bouwen. Nu staan de eerste phalaenopsisplanten er en geeft Richard een masterclass voor tuinbouwondernemers en studenten waarin hij beantwoordt waarom, hoe, waar en met wie zijn productiebedrijf actief geworden is in het buitenland.

Hij sluit af met een blik in de toekomst: Op welke uitdagingen van het nieuwe bedrijf kunnen stagiairs en young professionals in Green Life Sciences / Hortibusiness zich vastbijten? Tijdens zijn masterclass maakt Richard 1 of 2 stages / werkplekken in Guatemala bekend. Studenten en pas afgestudeerden kunnen hun ideeën pitchen tijdens het online ‘pitch webinar’ op 27 oktober, het vervolg op de masterclass. Elke pitch wordt professioneel becommentarieerd door docenten en de ondernemer. Een selectie van studenten wordt uitgenodigd om tot zaken te komen, voor een stageplek of mogelijk zelfs een baan.

Ben je student of net afgestudeerd en wil je bij Ter Laak AmericaS aan de slag? Click & pitch! Meld je dan uiterlijk 20 oktober voor het ‘pitch webinar’ op 27 oktober bij Ed Smit op ideas@ideavelop.biz.

De eerste sessie wordt in het Nederlands gehouden. In 2017 schakelen we over op Engels, voor een reeks van maandelijkse webinars. Elke maand verzorgt een internationale tuinbouwtopper een masterclass. De ondernemer stelt daar 1 of meerdere stages of werkplekken tegenover. Meer info over en aanmelden voor de webinars op www.jungletalks.com.

De webinars over internationalisering in de tuinbouw worden georganiseerd in samenwerking met de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en het Centre of Expertise Greenports, waarin alle groene hogescholen zijn verenigd.