Dekker Chrysanten


Dekker Chrysanten (Hensbroek) is gespecialiseerd in de rassenveredeling, vermeerdering en teelt van snijchrysanten. 

Chrysanthemum is Grieks voor ‘gouden bloem’. Zeer toepasselijk voor de specialisten van Dekker Chrysanten. Zij winnen regelmatig goud met hun innovaties. En dan niet alleen met nieuwe kleuren en vormen, maar ook met de technologische ontwikkeling van een machine die volautomatisch stekjes in de aarde steekt. Of ‘gewoon’ met hun grensverleggende ondernemerschap.

In Seed Valley werken 140 mensen voor Dekker Chrysanten. Het bedrijf heeft productielocaties en verkoopkantoren in Tanzania, Zuid-Afrika, Bolivia, Brazilië en Colombia. 

Bij Dekker Chrysanten is een grote diversiteit aan functies, van laaggeschoold handwerk en machinewerk tot taken waarvoor een universitaire opleiding vereist is. En niet alleen ‘groene’ functies; zij bieden ook creatieve, logistieke, commerciële en administratieve banen. Verschillende functies hebben verschillende arbeidstijden of roosters. Dat geeft medewerkers flexibiliteit en keuzemogelijkheid. Bij Dekker Chrysanten heerst een no-nonsense sfeer waarbij stevig wordt aangepakt en de lijnen kort zijn.