East-West Seed


East-West Seed (Enkhuizen) veredelt typisch tropische groenten, die de Nederlanders niet of nauwelijks kennen. Ze zijn marktleider voor groentezaad in de vier grootste landen in Zuidoost-Azië.

Topkwaliteit zaad voor Oosterse gewassen, lokaal geproduceerd met Westfriese know-how. Dat is het beste van twee werelden, in de visie van Simon Groot. Hij begon 25 jaar geleden zijn bedrijf in Azië. Niet ‘top down’ als groot zaadhuis, maar door kleine boeren rechtstreeks te helpen hun teelt te verbeteren. Goed zaad maakt dan het verschil tussen wonen in een houten hutje of in een stenen huis.

In Enkhuizen heeft East-West Seed slechts twee medewerkers. De activiteit liggen vooral in Azië: East–West Seed heeft haar hoofdkantoor in Thailand. Daarnaast is het bedrijf actief in Indonesië, Vietnam en de Filippijnen. 

Europese medewerkers van de East-West Seed Group moeten beschikken over een voorliefde voor reizen. Je werkt in de tropen met Aziatische collega’s en klanten; vriendelijke en beleefde mensen zijn die graag van Europeanen willen leren. Nederlandstalige contacten hoeven niet ver weg te zijn; Azië heeft een uitgebreid netwerk van Hollandse clubs.