Missie & Doel


Seed Valley is hét internationale centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie, gelegen in het noorden van Noord-Holland. Het is de thuisplaats voor tientallen innovatieve bedrijven die betere tuinbouwzaden ontwikkelen voor de groenten- en sierbloementeelt. In Seed Valley werken specialisten voortdurend aan plantenrassen die hogere opbrengsten geven, beter bestand zijn tegen ziekten en plagen, optimaal groeien onder specifieke klimaatomstandigheden, beter smaken of mooiere bloemen geven.

Vanuit Seed Valley wordt tuinbouwzaad en bijbehorende technologie geëxporteerd naar klanten over de hele wereld. Daarmee staan wij aan de bron van gezonde voeding en een bloeiende wereld. Gezamenlijk vormen we een succesvol en uitdagend werkterrein met een high-tech karakter.

De Noord-Hollandse zaadbedrijven bundelen hun krachten in stichting Seed Valley. De missie van stichting Seed Valley is de samenleving te enthousiasmeren voor de zaadsector. We positioneren de bedrijfstak als duurzaam, hoogwaardig en innovatief, met een internationaal perspectief. Seed Valley is een boeiende sector om in te werken, met een grote bijdrage aan de economie, in een aantrekkelijke leefomgeving.