Meld je aan voor de Seed Valley bijeenkomst

Meld je aan voor de Seed Valley bijeenkomst

Jij bent uitgenodigd voor de Seed Valley bijeenkomst op 9 juni, locatie Schouwburg Het Park in Hoorn. We gaan elkaar weer in het écht ontmoeten! Meld je via het formulier hieronder aan. Stuur de uitnodiging door naar jouw collega’s voor wie dit ook interessant is. Onder het formulier lees je meer over onze gastspreker Rob de Wijk.

Graag tot ziens op 9 juni.

Team Seed Valley

Naam(Vereist)

Gastspreker: Rob de Wijk

Het debat over de agrosector verengt zich tot een discussie over stikstof en aantallen dieren en het kabinet verliest uit het oog hoe belangrijk de sector voor Nederland is. ‘Geneuzel over punten en komma’s’, vindt Rob de Wijk.
De voortrekkersrol die Nederland speelt op het gebied van de land- en tuinbouw is van cruciaal strategisch belang. China is hard op weg om koploper te worden in de nieuwe industriële revolutie. Daarnaast staat het hele voedselsysteem op zijn kop door blokkades of gedragsverandering. Is het westen nog wel opgewassen tegen de groeiende invloed van opkomende landen zoals China, Rusland en India? Welke waarde heeft de Nederlandse land- en tuinbouw in deze ontwikkelingen. Welke kansen liggen er? En wat kunnen we beter niet doen?

Prof. dr. Rob de Wijk is één van de meest gevraagde commentatoren en sprekers op het gebied van geopolitiek en veiligheidsvraagstukken. Hij is hoogleraar Internationale betrekkingen en veiligheid aan de Universiteit Leiden en non-executive director van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS). Dit centrum adviseert bedrijven, overheden en internationale organisaties op het gebied van nationale en internationale veiligheid en andere geopolitieke onderwerpen. De Wijk schreef diverse boeken en is regelmatig hoorbaar bij radiozender BNR ‘Boekesteijn en De Wijk’. Eerder haalde De Wijk ‘Seed Valley’ aan in het item ‘Hoe Europa zich wapent’.