Lesmateriaal plantveredeling

Naast onze eigen Plant Rover en introductie videos zijn er nog vele (online) lesmaterialen beschikbaar over plantenveredeling en de zaadsector. Hieronder delen wij onze favorieten, die we regelmatig vernieuwen en bijwerken.

Gratis lessenserie: Plantkracht

Gratis lessenserie: Plantkracht

Vraag de gratis lessenserie aan met modules over plantenbiologie, op een aansprekende manier. Te gebruiken als vervanging van de bestaande eindexamenstof. Inclusief practica zoals een weefselkweek onderzoek met bloemkool, het uitvoeren van een kiemproef en een bewaarexperiment met komkommers.

Lessenserie info & bestellen
Video: Slateelt op water

Video: Slateelt op water

Deze aflevering van het Klokhuis is leuk en leerzaam huiswerk. De meeste sla die wij eten groeit buiten. Dit maakt de plantjes kwetsbaar. Eén flinke hagelbui en de hele oogst is naar de knoppen. Pascal gaat langs bij een teler die hier iets slims op bedacht heeft, hij teelt de sla binnen, op water.

Bekijk aflevering
Vertical farming opdrachten en videos

Vertical farming opdrachten en videos

Op deze vertical farming wikipagina vindt je alles over deze innovatieve manier om planten te produceren. De definitie en verder uitleg om met leerlingen te delen.  Inclusief een aantal interessante video’s waaronder: Boer zoekt voedselflat van VPRO Tegenlicht.

Bekijk pagina