Bayer CropScience kent een volledige beurs toe inclusief collegegeld en reiskosten voor deelname aan de European Plant Breeding Academy (EPBA) 2011. De Academie biedt maximaal 20 deelnemers een professionele ontwikkelingscursus in geavanceerde plantenveredeling, ontworpen en beheerd door het Seed Biotechnology Center van de University of California, Davis, Californië (UC Davis). Aan het einde van de tweejarige opleiding hebben de deelnemers de vaardigheden en knowhow om een ??carrière als professionele plantenveredelaar in de zaadindustrie te starten. Seed Valley is een hostingpartner van de EPBA.

Voor Bayer CropScience erkent deze beurs het belang van uitmuntende plantenveredeling en de toenemende vraag naar bekwame experts, vooral in Europa.

“Bayer CropScience is er trots op de UC Davis European Plant Breeding Academy te ondersteunen”, zegt Mike Gilbert, Global Head of Breeding & Trait Development bij Bayer CropScience. “Terwijl we groeien en onze succesvolle wereldwijde zaden- en traitsactiviteiten voortzetten, vertrouwen we op teams van zeer bekwame plantenveredelaars die alle moderne beschikbare hulpmiddelen voor plantenveredeling begrijpen en kunnen optimaliseren. We waarderen ook een gezonde bron van vaardigheden en kennis in de wetenschap van plantenveredeling en dragen graag bij aan dergelijke kansen”, legt Gilbert uit.

“We erkennen Bayer CropScience als een toonaangevende en geloofwaardige partner in de plantwetenschappelijke industrie die belangrijk is voor UC Davis bij de ontwikkeling en levering van professionele ontwikkeling van de hoogste kwaliteit”, zegt Dr. Kent Bradford, directeur van het Seed Biotechnology Center van de UC Davy. “We zijn vooral verheugd dat Bayer CropScience deze beurs aanbiedt om ervoor te zorgen dat geavanceerde vaardigheden op het gebied van plantenveredeling op grotere schaal worden gerealiseerd, vooral in Europese groeimarkten.”

De European Plant Breeding Academy vertrouwt op de gecombineerde inspanningen van de industrie van belangrijke partners in elk land die een module hosten, waaronder FlandersBio (België), de European Seed Association (België), Vegepolys (Frankrijk), Leibniz Institute of Plant Genetics and Crop Plant Research (Duitsland) , de Duitse Vereniging van Plantenveredelaars, Seed Valley en Naktuinbouw in Nederland, Centrum voor Onderzoek in Agricultural Genomics in Spanje en de Spaanse Vereniging van Plantenveredelaars.

Het eerste Academy-programma werd in 2006 aangeboden en heeft sindsdien 66 deelnemers uit 17 landen en meer dan 40 organisaties aangetrokken. Het omvat zes intensieve modules van een week over een periode van twee jaar.

Het programma 2011/12 start in oktober 2011 met modules die plaatsvinden in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en de VS. Meer informatie over de European Plant Breeding Academy en de Bayer CropScience Scholarship zijn beschikbaar op: www.pba.ucdavis.edu.

Bron: persbericht UC Davis