Bejo te zien op de Floriade

De grote opening van de Floriade in Almere vindt vandaag plaats, op donderdag 14 april. Onze Seed Valley partner Bejo is er deze editie te zien met een geheel eigen demoveld. Op kavel 133 vind je hun mooiste kleurenbieten, wortelen, boerenkool, asperges, groene- en paarse salade en nog veel meer!

Bejo staat er samen met Flevofood (kavel 134) en Pixelfarming (kavel 132), in de tentoonstelling ‘SOWING the FUTURE’. Hierbij ligt de focus op innovatie in de zaadveredeling en onderzoek, technologie in de landbouw en de samenwerking tussen deze partijen. Zo voorzien zij de consumenten van gezonde groenten.

Growing Green Cities

Het thema van deze Floriade luidt ‘Growing Green Cities’. Hierbij presenteren deelnemers oplossingen die nodig zijn om steden groener, gezonder en leuker te maken. Natuurlijk komt daarbij ook de voedselproductie om de hoek kijken. Er worden oplossing gepresenteerd op het gebied van stadstuinbouw, duurzame landbouw, gezondheid en nog veel meer.

Historie van de Floriade

De Floriade is in 1960 begonnen in Rotterdam en wordt sindsdien eens in de 10 jaar georganiseerd. Het is een Wereldtuinbouwtentoonstelling, met iedere keer weer een ander thema. Het is dé plek geworden waar overheden, bedrijven, maar ook kunstenaars, hun werk in tuinbouw en natuur graag met de wereld delen.

Bejo heeft er hard aan gewerkt om hun expertise en assortiment met de bezoekers te delen op kavel 133. Wil je het demoveld bezoeken? Dit kan van 14 april tot en met 9 oktober 2022. Koop je kaartje voor de Floriade via https://floriade.com/nl/