IMG_7182Bejo Zaden bouwt aan Bejo-imkerijen en zoekt extra imkers in het buitenland. Het bedrijf blijft investeren in bijen voor de natuurlijke bestuiving van hun wereldwijde productievelden.

Bejo beschikt al over 20 eigen imkers. Vier van deze imkers werken in Nederland en beheren één van de grootste imkerijen in ons land. De andere imkers werken verspreid over de wereld. Internationaal richt Bejo zich op vermeerdering van de bijen en doet onderzoek naar verbetering van populaties. Veel bijenonderzoek wordt uitgevoerd in Frankrijk, in samenwerking met universiteiten en instituten.

In Australië is Bejo bezig met de bouw van een eigen imkerij. Voor een Bejo-imkerij in de Verenigde Staten zijn plannen. Daar schakelen zij momenteel nog lokale imkerijen in.

Bijen als belangrijkste medewerkers
Bijen zijn essentieel voor onze voedselvoorziening. Maar in de afgelopen jaren was er wereldwijd enorme bijensterfte, door parasieten en uitputting bij de bijenvolken. Bejo wil graag de gezondheid van de bijen verbeteren. “Het werk van bijen is voor ons essentieel”, zegt verkoopmanager Robert Schilder. “Zonder bestuiving geen zaad, zo simpel is het. Honingbijen zijn misschien wel onze belangrijkste medewerkers.”

Bron: Noord-Hollands dagblad.