Incotec-50-jaar-logo

Incotec viert feest, want de zaadverbeteraar bestaat 50 jaar!
Om dat met geïnteresseerden te delen zijn buren, relaties, medewerkers en hun familie en vrienden uitgenodigd tijdens een Open huis op zaterdag 29 september. Tussen 12.00 en 16.00 uur krijgen de bezoekers een indruk van wat er komt kijken bij de behandeling van zaden op het Westeinde 107 in Enkhuizen.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan vooraf aan via IncotecOpenHuis@incotec.com.

Wat doet Incotec?
De wereldbevolking groeit de komende jaren met 2 miljard mensen. Al deze mensen hebben gezond voedsel nodig. De beschikbare ruimte moet dus slim worden gebruikt, met zaden die het liefst 100% kiemen en goed groeien. Zaadbehandelingstechnieken, zoals die van Incotec, verbeteren de kieming, stimuleren de groei van zaden en verhogen zo de opbrengst van de gewassen.

Innovatie is een belangrijke pijler van Incotec. Tijdens het Open Huis wordt in het Lab meer verteld over de techniek achter filmcoating, encrustering en priming en het aanbrengen van biologicals. Bij productie zie je hoe mooie, gelijkmatige en hoogwaardige pilletjes worden gemaakt van zaden. Bij X-ray kijk je met röntgen-ogen naar zaad en in het kiemlab zie je  hoe de maximale kiemkracht van een partij zaad voor en na verwerking word getest. Marketing toont de verschillende eindproducten van Incotec, en wat dat uiteindelijk betekent voor de boer en tuinder. Naast alle informatieve onderdelen is er ook feest muziek, food trucks en worden er voor kinderen leuke activiteiten georganiseerd.