In #deweekvan kijken we een week mee in de agenda van young professionals in Seed Valley.

Hi! Ik ben David Boeren, 29 jaar en sinds 5 jaar werk ik als assistent veredelaar radijs bij Hazera in Warmenhuizen. Wij zijn actief in de veredeling, productie, bewerking, marketing en verkoop van een breed assortiment groentezaden.

Mijn achtergrond? Ik heb HBO Toegepaste Biologie gestudeerd. Ik dacht dat ik de ecologie kant op zou gaan, maar uiteindelijk kwam ik in contact met veredeling. Na mijn studie ben ik van Brabant naar Alkmaar verhuisd om bij Hazera te werken. Mijn werk daar als assistent veredelaar is heel afwisselend. Elke dag is anders, net als elk seizoen. Dat maakt mijn werk altijd weer een leuke uitdaging. De perfecte radijs bestaat niet, er is altijd wel iets te verbeteren qua ziekteresistentie of hoe het gewas groeit. Maar wij proberen zo dicht mogelijk in de buurt van perfectie te komen! Benieuwd hoe? In dat proces neem ik jullie deze week mee!

De week opstarten!

De week opstarten!

Goedemorgen! Mijn week begint vandaag op ons kantoor in Warmenhuizen. Hier doen wij alle veredeling en onderzoek naar radijs.

Veredeling is een lang proces. Het duurt minimaal zo’n twaalf jaar voordat er vanuit een eerste kruising een nieuw, commercieel ras op de markt komt. Dat betekent dat wij jaren vooruitdenken over welke rassen in de toekomst in trek zijn. Superleuk om mee bezig te zijn!

Westland woensdag

Westland woensdag

Vandaag een dag in de kas bij onze telers in Westland. Daar gaan we radijs oogsten en selecteren. We lopen alle lijnen na in de kas. Bij een deel zie je meteen al dat de radijzen niet goed genoeg zijn, de mooie lijnen neem ik mee naar Warmenhuizen.

Dat zijn meestal zo’n 150 radijzen per nummer. Die ga ik morgen 1 op 1 beoordelen op vorm, uniformiteit en kwaliteit, zowel inwendig als uitwendig. Daar ben ik dan meestal een hele dag zoet mee. Het selecteren vind ik het leukste werk. Dan heb je allemaal mooi spul in handen wat we wellicht op de markt kunnen brengen!

Dat was mijn week. Samen met mijn collega’s in Seed Valley werk ik aan de wereldwijde beschikbaarheid van gezonde groenten en kleurige bloemen. Hierbij staan we continu voor nieuwe uitdagingen. De grote vraag is: Wat ga jij doen?

Bekijk onze: Vacatures en Stages

Of wil je meer #deweekvan lezen? Lees hier #paulweek, research assistent merkertechnologie bij Pop Vriend Seeds.