In #deweekvan nemen we een kijkje in het leven van professionals in Seed Valley.

Hoi allemaal, ik ben Tim! Na mijn MBO-opleiding Plantenteelt niveau 3 aan het Clusius College (nu Vonk) en een stage bij Enza Zaden, werk ik nu met veel plezier als Process Operator op de afdeling Distributie. 

Het is een veilige luchtvrachtruimte die alleen betreden mag worden door getraind personeel, vandaar dat alles wat wij verzenden ook ingeseald wordt. Mijn taken zijn heel divers en elke dag kan anders zijn. Het zaad wordt wereldwijd verzonden, dus het is een dynamische omgeving waarin ik werk.

Mijn werk draait om het picken en packen van verpakt zaad volgens bestellingen. Elke dag begint met een teamoverleg, waarin we de taken van de dag bespreken. Daarna ga ik aan de slag met het verzamelen van deliveries, zowel voor binnenlandse als internationale zendingen. 

Het picken is een precies werkje; ik scan de deliveries, verzamel de voorverpakte zaden en zorg ervoor dat alles correct geteld wordt voordat ik verder ga. Daarna volgt het verpakken en administratief werk, zoals het verwerken van adreswijzigingen.

Elke week hebben we een Lean-overleg om onze processen te verbeteren. Ik verzend pallets wereldwijd via verschillende transportmethoden, zoals wegtransport, luchttransport en zeevracht, daarom sealen wij alle pallet deliveries. 

Ik pak de pallets met mijn reachtruck en plaats ze op het sealapparaat, waarna ze automatisch geseald worden. Vervolgens zet ik ze klaar voor verzending. We houden een lijst bij waarop het aantal pallets, samen met het land van bestemming en de vervoerder, genoteerd wordt. Wanneer de chauffeur deze komt halen, kan er gecontroleerd worden of alles correct verloopt. Omdat we met verschillende vervoerders werken, is het belangrijk dat dit goed gesorteerd wordt. 

Op vrijdag controleer ik alle pallets voor verzending naar landen zoals Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. En dan is het tijd voor het weekend!

Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn #weekvan editie. Ik vond het geweldig om jullie een kijkje achter de schermen te geven op de afdeling Distributie.

1

Mocht je ook interesse hebben gekregen in een functie bij Enza Zaden, neem dan vooral een kijkje bij alle openstaande functies. Bij Distributie is er veel intern contact met andere afdelingen waardoor het een mooie afdeling is om makkelijk en goed door te groeien binnen Enza Zaden, mede door de ABS- kennis (dit is een applicatie) die hier wordt opgebouwd.