Student Adriaan met directeur Bas

Student Adriaan met directeur Bas

Ja, het is mogelijk… als student 1 dag directeur te zijn van een Seed Valley bedrijf. Jaarlijks organiseert Hortiheroes deze dag. Studenten uit heel Nederland kunnen zich hiervoor aanmelden. Dit jaar was Adriaan de gelukkige. Hij studeert op dit moment Bedrijfskunde & Agribusiness aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Met zijn enthousiasme en motivatie voor de agribusiness paste hij perfect in de functie van directeur!

Afgelopen week was het zover. Adriaan mocht plaatsnemen in de stoel van Bas van den Hemel, de directeur van De Groot en Slot. De Groot en Slot is een bedrijf met specialisme in uienzaad. Dit familiebedrijf is al 65 jaar actief en werkt al 50 jaar nauw samen met Seed Valley partner Bejo. Ze zijn wereldwijd actief, maar het hoofdkantoor is gevestigd in Broek op Langedijk.


Het bedrijf leren kennen

Voordat Adriaan bij De Groot en Slot op bezoek kwam, had hij eigenlijk nog geen ervaring met de wereld van zaadveredeling en uien. Hij stelde vol enthousiasme heel veel vragen en heeft veel geleerd over het werk van Bas en over wat het bedrijf allemaal doet.

Blik op de toekomst

Nadat Bas student Adriaan een dag mee heeft genomen in zijn werk, hebben wij Bas gevraagd hoe hij de toekomst van studenten in sector ziet: ‘Studenten hebben in deze sector een mooie toekomst. Met als reden dat het een heel mooi vakgebied is, zeker gezien vanuit de groentezaden die de hele wereld over gaan. Je draagt in dit vakgebied bij aan de wereldvoedselvoorziening. Daarnaast gebeurt er heel veel in het kader van ontwikkeling en research. Klassieke veredeling wordt steeds meer ondersteund door technische ontwikkelingen. Wetenschappelijk is er daardoor nog veel te doen en te ontdekken in deze wereld. Tot slot is de sector internationaal georiënteerd, zo zijn de veredelingsbedrijven actief in heel veel werelddelen. Al die dingen gecombineerd zorgen ervoor dat er voor studenten veel uitdaging op ze staat te wachten in deze sector.’

Laat dat internationale aspect Adriaan nou juist heel erg trekken. Hij vindt het een mooie sector en is erg enthousiast over de werkzaamheden van de Groot en Slot, maar zou heel graag naar het buitenland willen. Dat lonkt hem enorm. Wie weet zien wij hem na zijn studie terug op een buitenlandse locatie van één van de Seed Valley bedrijven.

Enthousiast geworden? Volgend jaar is er weer een editie van Directeur voor 1 Dag. Houd de website van Hortiheroes goed in de gaten en misschien zien we jou als directeur terug in Seed Valley!

Bekijk hier de banen en stages in de sector. Vacatures