Op 1 november treedt Douwe Zijp toe tot de directie van Incotec. Na een inwerkperiode van vier maanden neemt Zijp de algehele leiding over van JanWillem Breukink, de huidige CEO.

Douwe Zijp is afkomstig van het Limburgse groentezadenbedrijf Nunhems. Zijp kent de zaadsector goed en heeft veel kennis en ervaring met het richting geven aan groeiende organisaties. Als directievoorzitter van Incotec zal hij zich richten op de strategische uitbouw van de Incotec Groep.

JanWillem Breukink blijft verbonden aan Incotec en gaat zich toeleggen op de wereldwijde marktintroductie van nieuwe technologieën en het verder versterken van het imago van Incotec en de sector.

Breukink over deze leiderschapswissel: “Ik ben zeer verheugd dat Douwe ons team komt versterken en na 25 jaar de algemene leiding van Incotec van mij overneemt. Incotec heeft zich de laatste jaren uitermate positief ontwikkeld en staat aan de vooravond van een verdere internationale doorbraak. Met de uitgebreide kennis en het ondernemerschap van Douwe denken wij leiderschap te hebben gevonden welke Incotec kan helpen een volgende fase van haar verdere groei en ontwikkeling in te gaan.”


Het volledige persbericht is te lezen op de website van Incotec.