Onze partner East-West Seed – van oorsprong een Nederlands familiebedrijf dat actief is in Azië, Afrika en Zuid-Amerika – gaat aan kop in de Access to Seeds Index.

Toegang tot professioneel zaad stelt kleinschalige boeren in ontwikkelingslanden in staat hun productie sterk te verhogen en verbeteren. De Access to Seed foundation heeft tot doel de afstand tussen kleinschalige boeren en zaadbedrijven te verkleinen. Ze beoordeelt zaadbedrijven op hun inspanningen om goede kwaliteit zaden beschikbaar te maken voor ‘smallholders’. De ranglijst moedigt zaadbedrijven aan om hierin leiderschap te tonen en voorbeeldgedrag te tonen.

De Access to Seeds Foundation prijst de betrokkenheid van East-West Seed: het bedrijf stelt de behoeften van kleinschalige boeren voorop in de ontwikkeling van zowel lokale als internationale gewassen. De betrokkenheid van East-West Seed is zichtbaar in alle aspecten van de bedrijfsvoering, van verpakkingen, distributie en klantenservice tot kennisoverdracht, R&D en innovatie.

East-West Seed ontwikkelt tropische groentegewassen die zijn aangepast aan lokale markten en teeltomstandigheden. Het bedrijf richt zich sinds de oprichting in 1982 op kleinschalige boeren, die ze beschouwt als de sleutel tot betere beschikbaarheid van gezond voedsel. Smallholders zijn belangrijk voor economische groei in ontwikkelende landen. Als zij geholpen worden, is dat goed voor grote groepen mensen: Het inkomen van de boeren stijgt aanzienlijk, consumenten hebben toegang tot kwaliteitsgroenten en voor bedrijven zoals East-West Seed is de business aantrekkelijk en winstgevend.

De Access to Seeds Foundation is een onafhankelijke organisatie die wordt gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation en de Nederlandse overheid.

Lees het volledige bericht op de website van East-West Seed