Reizend theaterfestival de Karavaan slaat haar kamp op tussen de proefvelden van Bejo voor een muzikaal schouwspel over de betekenis van zaad.

Spitsbergen: niet ver van de Noordpool liggen, in een bunker van ijs, twee miljoen plantenzaden opgeslagen. Bevroren in de tijd. Het is er koud, wit en tot in de verre omtrek groeit er helemaal niets. Een ijsbeer houdt de wacht, hij drinkt koffie terwijl hij luistert naar het eenzame lied van de wind. Zo zal het altijd blijven. De zaadjes worden bewaard voor de dag waarop de wereld ze nodig heeft.

Maar dan begint het ijs onder zijn voeten te smelten en in de bunker begint het te lekken. De zaadjes staan te trappelen om te doen waar ze goed in zijn: ontkiemen, groeien, bloeien en vrucht dragen! Ondertussen zijn in een supermarkt, ergens in Alkmaar, alle voorraden uitgeput. Aan de horizon verschijnen mensen, steeds meer. Uit alle windstreken komen ze. De supermarktmanager tikt de ijsbeer op zijn schouder. Of hij alsjeblieft bij de bunker naar binnen mag…

De Karavaan, hét podiumkunstenfestival van Noord-Holland, tovert Bejo om in een schouwburg. Het festival richt de schijnwerpers op hoe wij verbonden zijn met de rest wereld: Local Global.
Op donderdag 2 juni tot en met zaterdag 4 juni is de voorstelling ‘Kiemkracht’ bij Bejo aan de Trambaan 1 in Warmenhuizen.

Lees hier hoe regisseur Gienke Deuten op het idee komt

Koop hier je kaarten