enza zaden jaap mazereeuw winna

Enza Zaden heeft dit jaar de plek nummer 1 bemachtigd. Volgens de jury heeft Enza Zaden heeft een ijzersterke positie en ligt het bedrijf op koers om bij te dragen aan betere en gezondere voeding voor de wereldbevolking. Ook is er volgens de raad enorme innovatiekracht, markgedrevenheid en krijgt het personeel de ruimte om te ontwikkelen en groeien. Volgens de Hillenraad maakt dit het bedrijf hun absolute en onbetwiste nummer 1.

Incotec en Vertify op plek 42 en 91

Ook Seed Valley partners Incotec en Vertify staan in de top 100 van meest toonaangevende ondernemingen in het tuinbouwcluster.

Plek 42: Incotec “Dankzij hun focus op innovatie en aandacht voor duurzaamheid, weten zij ook dit jaar weer te stijgen in de lijst. Behandelingen die zaad beschermen tegen extreme droogte, hoge temperatuur of verzilting en die de afhankelijkheid van kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen verminderen, zijn hoopvolle innovaties. Ook met hun X-ray neXt technologie zetten zij een volgende stap. Daarbij wordt gebruikgemaakt van technologieën zoals deep learning. Dit bevestigde voor de jury deze mooie plek in de lijst.”

Plek 92: Vertify. “Vertify voert toepassingsgericht onderzoek uit. Het heeft veel kennis aan boord over o.a. teelt op water, bodembeheer, vertical farming en digital farming. Het bedrijf was 25 jaar actief onder de naam Proeftuin Zwaagdijk, maar wat ooit begon als regionale onderzoekslocatie heeft nu internationale ambities. Ze zijn nu nog overwegend nationaal gericht, maar het buitenland lonkt. Mede door deze vooruitzichten heeft de Hillenraad Vertify deze positie toegekend.

Hillenraad100

De Hillenraad100 is een jaarlijkse ranking van de honderd meest toonaangevende ondernemingen in het kennis en (glas)tuinbouwcluster. Deze lijst is opgesteld voor bedrijven met een tuinbouwgerelateerde omzet tot 100 miljoen. Bayer Crop Science en Syngenta Group krijgen een positie in de Eregalerij der Groten. Deze galerij bestaat uit bedrijven met tuinbouwgerelateerde omzet van meer dan 500 miljoen euro. Een prachtig resultaat!

Bron: Hillenraad100

De rest van de Hillenraad 100 bekijken? Je vind ‘m hier. Hillenraad100 2022