Namens Enza Zaden heeft algemeen directeur Jaap Mazereeuw de prestigieuze Tuinbouw Ondernemersprijs 2012 in ontvangst mogen nemen.

De marktgerichtheid, innovatie en het personeelsbeleid van Enza Zaden worden geprezen in het juryrapport: ‘De wijze waarop het familiebedrijf zich staande houdt en ontwikkelt tussen de multinational zaadbedrijven – onafhankelijk en met een enorme innovatiekracht – dwingt enorm respect af. Met de investering in Enza Academy wordt doorlopend geïnvesteerd in het verbeteren van de kennis van de medewerkers.’

De jury beoordeelde vier genomineerde bedrijven, waarbij een eigen visie, strategie en een zelf uitgezette koers essentiële voorwaarden zijn. Daarnaast lette de jury vooral op kenmerken als durf en lef, standvastigheid en onderscheidend vermogen. De ondernemersprijs is voor de 26e keer uitgereikt door de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs met als doel bedrijven en ondernemers in de sector te stimuleren.

‘De prijs is een prachtige waardering en de kroon op het werk van alle medewerkers van Enza Zaden. We zijn zeer vereerd met het ontvangen van de prijs. Het is voor ons bedrijf een stimulans om met veel energie verder te werken aan waardecreatie door innovatie,’ aldus Jaap Mazereeuw.