Na 4 jaar voorzitterschap draagt Hein Bemelmans zijn rol als voorzitter over aan Erik Jan Bartels, managing director van Incotec

erik jan post 1

Erik Jan Bartels is sinds 2019 bestuurslid van Seed Valley. In 2016 maakte hij de overstap van de chemie naar de zaadindustrie. Een bijzondere en uitdagende sector. Je werkt tenslotte aan het oplossen van een groot maatschappelijk vraagstuk: het wereldvoedselprobleem. Het werk is afwisselend en high tech en ook de West-Friese mentaliteit maakt de sector bijzonder. Er wordt hard gewerkt, maar ook zeker hard gevierd. Maar we staan ook voor uitdagingen. Het blijft belangrijk om jong talent aan te trekken voor de sector. We richten daarvoor onze aandacht op biologie, en de horti-en agri opleidingen. Er is grote behoefte aan goede laboranten en teeltspecialisten, onder andere op mbo-niveau. Daarnaast richten we ons ook steeds meer op jongeren die technische studies volgen zoals data science en artificial intelligence. Het toepassen van technologie wordt steeds belangrijker op veel plekken in het bedrijfsproces. Seed Valley bestaat inmiddels 15 jaar, maar er blijft ook de komende jaren werk aan de winkel om nieuwe generaties te laten zien hoe fascinerend de zaadsector is. 

Seed Valley gaat een feestelijk 15-jarig jubileum tegemoet. Het samenwerkingsverband van bedrijven groeit en blijkt, ook met de huidige arbeidsmarkt, nog altijd relevant. Hein: “Bij mijn aantreden in 2018 kon ik het statement maken dat Seed Valley in 10 jaar tot een sterk merk was gegroeid. Vier jaar later durf ik hier aan toe te voegen dat Seed Valley ertoe doet!

 Lees in dit artikel van NH media het interview met Erik Jan en Hein. Hierin vertellen zij hoe ze de toekomst van Seed Valley zien.