Tijdens het Holland Flowers Festival wordt de Agrarisch Ondernemer van Noord-Holland verkozen. De verschillende agrarische deelsectoren in Noord-Holland hebben uit hun midden acht bedrijven voorgedragen, die door de jury zijn beoordeeld op vooraf vastgestelde criteria. Dit heeft geleid tot drie genomineerden:

Plantenkwekerij Gitzels – een van de partners in Seed Valley – is gespecialiseerd in de opkweek van koolplanten voor professionele groentetelers. Met zeer hoge efficiĆ«ntie produceert Gitzels 90 miljoen jonge koolplanten per jaar, goed voor een derde van de Nederlandse consumptie. Naast de opkweek van jonge planten levert Gitzels diverse breeding services aan de Noord-Hollandse zaadindustrie.

Tijdens een netwerkbijeenkomst op zaterdagmiddag 26 februari (aanvang 15:00 uur) worden de genomineerde bedrijven gepresenteerd en wordt de winnaar bekend gemaakt.

De verkiezing wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen de Rabobank Noordkop, Rabobank Schagen-Wieringerland en Rabobank Westfriesland-Oost en bedrijventerrein Agriport A7.

Het Holland Flower Festival combineert een grote bolbloementuin in Mexicaanse sferen met een groene consumentenbeurs en een business-to-business trefpunt. Plaats van de handeling is bedrijventerrein Agriport aan de snelweg A7, nabij Middenmeer.