Een gezonde basis met natuur en techniek
GrowWizzKid is hét structurele lesprogramma dat natuur, techniek, voedselvaardigheden, duurzaamheid en innovatie op betekenisvolle en vakoverstijgende wijze verbindt aan bestaande leerlijnen, kern- en leerdoelen, methodes of concepten op jouw school. De praktische aanpak stimuleert een onderzoekende houding bij elke leerling. Het praktijkgerichte lesprogramma leert leerlingen werken aan een doel, leerstof begrijpen en onthouden.

Afbeelding voor website Seed Valley

GrowWizzkid

Innovatie in de praktijk door samenwerking met bedrijfsleven
GrowWizzKid sluit aan bij actuele en toekomstige ontwikkelingen. Door nauw samen te werken met kennispartners in onderwijs en vooraanstaande bedrijven in de tuinbouwsector ontdekken de jongeren beroepen die ze nog niet kenden of worden voorbereid op beroepen die wellicht nu nog niet eens bestaan.

De groeiende zelfstandige rol van  leerlingen in het leerproces is een optelsom van Praktijk + Theorie + Begeleiding.
De rode draad van het lesprogramma is het kweken van gewassen in een binnenteeltsysteem. Leerlingen bouwen het teeltsysteem eerst zelf op (en later af!), kweken in substraat (grond) en water en bedenken technologische toepassingen om processen te veranderen.

De digitale leeromgeving met een grote variatie aan kapstoklessen en vakoverstijgende projecten is inspirerend voor leerling én docent. De basislessen zijn onderverdeeld in samenhangende leerlijnen en bieden een fundament met theorie, filmpjes, uitdagende proefjes, onderzoeksopdrachten en cases.

Als docent ben jij begeleider, inspirator en coach. Jij helpt leerlingen hun eigenaarschap en verantwoordelijkheid vergroten. En GrowWizzKid ondersteunt jou op de manier die jij prettig vindt.

Interesse gegroeid?
Vraag om een kennismakingsgesprek met een schooladviseur om de mogelijkheden passend bij jouw school te bespreken. Mail naar info@growwizzkid.nl of check www.growwizzkid.nl/vo