Afgelopen week was Seed Valley aanwezig op TechnoEvent/Career Day, een beurs om havo4 en vwo5 leerlingen te interesseren voor techniek. Twee jonge veredelaars gaven een workshop in de stand, er waren een LED opstelling van Peerdeman Orchideeën, machine van Seed Processing Holland en veel producten van Bejo Zaden, Incotec en Iribov.

Dekker Chrysanten leverde 900 chrysantentakken. Voor de workshop mochten leerlingen drie chrysanten uitkiezen en aangeven wat een bloem voor hen mooi maakt. Door uitleg over merkertechnologie en na te denken over wat een ideale chrysant is voor het WK voetbal in 2014 in Brazilië maakten de leerlingen kennis met de mogelijkheden van veredeling.

In twee dagen zijn er zo’n 250 leerlingen in de stand geweest. We hoorden interessante en soms hilarische opmerkingen voorbij komen: ‘he, deze chrysant ruikt naar Chanel no5’ ‘ is dat een nepbloemkool?’(nee meneer, een Romanesco..) ‘kun je bloemen máken?!’

Techno Event/Career Day is een grootschalig jaarlijks evenement waar leerlingen kennis maken met techniek en de bedrijven daarachter. De behoefte van het bedrijfsleven aan goed technisch personeel is groot en zal komende jaren alleen maar groter worden.