Henk Jacobs stapt met ingang van april 2017 over van Royal van Zanten naar Dekker Chrysanten. Hij volgt directielid Hans Durieux (1951) op, die met pensioen gaat. Durieux gaf de afgelopen 10 jaar samen met directeur-grootaandeelhouder Cees Dekker leiding aan de onderneming.

Henk Jacobs brengt veel managementexpertise en –ervaring mee. Binnen de tweehoofdige directie wordt hij naast Cees Dekker verantwoordelijk voor de productie, P&O, royalty’s en de buitenlandse operaties. Eerder had Jacobs managementposities bij Agrifirm/Horticoop, Royal Sluis en Incotec.

Dekker Chrysanten, opgericht in 1962, is de laatste 20 jaar uitgegroeid tot een van de grootste chrysantenveredelaars en -vermeerderaars ter wereld. Product- en procesinnovatie zijn de fundamenten onder het succes en de internationale expansie in het bijzonder.

Met eigen productiefaciliteiten in Hensbroek en Tanzania is de groep in diverse buitenlandse afzetregio’s actief. Onder meer met testlocaties en verkoopkantoren in Zuid Afrika en Colombia. Bij Dekker Chrysanten werken circa 1.000 medewerkers.