Om beter in te spelen op de groeiende orderstroom in Argentinië heeft het Enkhuizer zaadtechnologiebedrijf Incotec besloten om lokaal te gaan produceren. De nieuwe vestiging ligt 250 kilometer ten noordwesten van hoofdstad Buenos Aires, in Perigano, het hart van Argentinië’s zaadindustrie.

Incotec Argentinië focust op de productie van hoogwaardige zaadcoatings voor akkerbouwgewassen en verkoop aan de plaatselijke zaadbedrijven. Naast lokale productie zet het bedrijf ook in op productontwikkeling en technische ondersteuning. Het bedrijf verwacht in de komende jaren nieuwe technologieën in Argentinië te kunnen introduceren.

Gerard Vrolijk, general manager van Incotec South America: “De opening van deze locatie is het vervolg op 10 jaar verkoopervaring op de Argentijnse markt. Lokaal produceren geeft ons de kans om te focussen op de behoeftes van Argentijnse telers en zo het maximale uit hun gewassen te halen. Voor ons is dit een essentiële stap naar een betere dienstverlening aan onze klanten.”

JanWillem Breukink, directielid van de Incotec Group: “Argentinië is één van de belangrijkste agrarische landen in de wereld. Onze onderneming is continu op zoek naar mogelijkheden om telers wereldwijd te helpen méér uit hun gewassen te halen en hun inkomsten te verhogen. Dat doen we met de ontwikkeling en introductie van duurzame en innovatieve technologie om de kwaliteit van zaden te verbeteren.”

Volledig persbericht.