Voor de tweede keer binnen een half jaar sleept INCOTEC uit Enkhuizen een prestigieuze ondernemingsprijs binnen. Tijdens het Westfries Ondernemersgala op 11 februari ontving de directie van Incotec de Westfriesland Méér prijs 2009. Vijf maanden eerder won het bedrijf ook de Erasmus Innovation Award.

Incotec ontwikkelt en vermarkt technieken om land- en tuinbouwzaad te pilleren en te coaten. Oftewel: het omhullen van zaad met een laagje om het makkelijker te verzaaien, te desinfecteren, te beschermen tegen ziekteverwekkers en op te waarderen in kiemkracht. Het bedrijf voegt waarde toe aan zaadjes, waardoor telers over de hele wereld hogere productie met betere kwaliteit kunnen telen. De klanten van Incotec zijn zaadleveranciers over de hele wereld. In Seed Valley werken 180 personen voor Incotec, wereldwijd zijn dat er 300.

De jury van de Ondernemingsprijs Westfriesland Méér benadrukte de onschatbare waarde van de hoogwaardige arbeidsplaatsen die het bedrijf biedt, en de aanzuigende werking op hoog opgeleid arbeidspotentieel naar de regio. Ook de – voor deze tijd ongekende – groeicijfers overtuigden de jury; in 2009 kende Incotec een groei van 25%.

JanWillem Breukink, algemeen directeur van Incotec: “Een hoog innovatief vermogen is het geheim van ons succes. We hebben hier technologieën ontwikkeld waar we de hele wereld mee veroveren. Deze prijs is een bevestiging van onze bedrijfsstrategie en tevens een geweldig compliment aan onze medewerkers, die elke dag hun ziel en zaligheid in het bedrijf steken om nog betere producten en diensten aan onze klanten te leveren.” Volgens Breukink straalt het winnen van de prijs af op de hele zaadsector in Seed Valley: “Deze prijs benadrukt dat wij hier een vitale, hoogwaardige en innovatieve bedrijfstak vormen”.