Het Heerhugowaardse bedrijf Iribov, dienstverlener op het gebied van plantenweefselkweek en flowcytometrische toepassingen, schiet branchegenoot SBW International uit Roelofarendsveen te hulp. SBW International raakte in financiële nood na haar snelle expansie met productievestigingen in Brazilië en Ghana.

Na het doorvoeren van schuldsanering bij SBW heeft Iribov zich garant gesteld voor de continuering van de bedrijfsvoering. Eloy Boon, directeur van Iribov, neemt voorlopig zitting in het managementteam van SBW International. Er zijn afspraken gemaakt over samenwerking in research en development, maar de bedrijven blijven onafhankelijk.

SBW International is oorspronkelijk ontstaan uit Naktuinbouw en heeft vestigingen in Macedonië en Ghana. Het bedrijf telt 330 medewerkers en is in Nederland marktleider op het gebied van plantenweefselkweek. Iribov is een onafhankelijk laboratorium dat laboratoriumdiensten uitvoert voor plantenveredelingsbedrijven, met 30 personeelsleden in de vestiging in Heerhugowaard.

Bron: website SBW International