Komende maanden kunnen jongeren écht zien en ervaren dat werken in de tuinbouw internationaal, spannend en veelzijdig is. De Nederlandse tuinbouw geeft namelijk 18 interessante werkvakanties all over the world weg aan gemotiveerde jongeren tussen de 16 en 24 jaar.

Als je jong bent, wil je maar al te graag op vakantie. Ook wil je je CV aanvullen met stages en bijzondere ervaringen. Dit kan allemaal met een werkvakantie van It’s Alive Travel.

Zo kun je bijvoorbeeld met It’s Alive Travel gratis naar la bella Italia om te ontdekken hoe Enza Zaden nieuwe groentenrassen ontwikkelt. 

“It’s Alive Travel laat zien dat er volop leuke banen in de tuinbouw te vinden zijn, met heel vaak een link naar het buitenland. De tuinbouw is immers een internationale sector bij uitstek. Het is fantastisch dat zo’n groot aantal bedrijven mee werkt om deze campagne tot een succes te maken”, zegt Agnes van Ardenne, voorzitter van het Productschap Tuinbouw (PT). Het PT voert de campagne uit in opdracht van de tuinbouwsector.

Vandaag start It’s Alive Travel, een fictief reisbureau (op Facebook) waar jongeren hun werkvakantie kunnen boeken. Er zijn bestemmingen voor elk interessegebied – zie nederlandse.tuinbouw.nl; in de voedingstuinbouw en sierteelt. Het enige dat de student hoeft te doen is een goede motivatie en CV mailen en boeken, en dan zijn ze in de running voor een volledig verzorgde werkvakantie deze zomer. Bestemmingen variëren van 4 tot 6 weken naar China, New York of Oeganda; één week mee naar Las Vegas, Ohio of Engeland tot zelfs een rondreis door Europa.

De campagneperiode loopt van 16 april tot 24 mei. It’s Alive Travel wordt bij jongeren onder de aandacht gebracht via radiospotjes, populaire jongerensites, social media en guerrilla acties op 30 scholen (mbo, hbo en universiteit). De werkvakanties vinden in de zomer plaats. Met de campagne wil de Nederlandse tuinbouw jongeren op een verrassende manier kennis laten maken met de veelomvattende wereld van de tuinbouw.

Meer informatie op de actiewebsite itsalivetravel.nl of kijk op nederlandse.tuinbouw.nl