In #deweekvan kijken we een week mee in de agenda van young professionals in Seed Valley.

Hallo! Ik ben Joost, 27 jaar en werk sinds 2019 als Junior Researcher Seed Production Research bij Enza Zaden in Enkhuizen. Een internationaal familiebedrijf actief in meer dan 30 groentegewassen.

Als Junior Researcher houd ik me bezig met onderzoeken die de groenten- en zaadproductie ondersteunen. Dat doe ik natuurlijk niet alleen, we zitten met z’n vieren in het onderzoeksteam en werken samen met de operationele zaadproductie afdeling. Zij produceren op grote schaal zaden, klaar om verkocht te worden. Mijn team is altijd bezig met verschillende onderzoeken. Het hele jaar door krijgen we aanvragen binnen, zoals problemen met stuifmeel, plantbalans of waar het aan kan liggen dat een vrucht niet genoeg zaden heeft. Vervolgens gaan wij op zoek naar de juiste oplossingen. Ik neem je graag mee in mijn werkzaamheden!

Dat was mijn week. Samen met mijn collega’s in Seed Valley werk ik aan de wereldwijde beschikbaarheid van gezonde groenten en kleurige bloemen. Hierbij staan we continu voor nieuwe uitdagingen. De grote vraag is: Wat ga jij doen?

Bekijk onze: Vacatures en Stages

Of wil je meer #deweekvan lezen? Lees hier #davidweek, research assistent merkertechnologie bij Pop Vriend Seeds.