Maaike Groot is manager public affairs voor East-West Seed, het groentezaadbedrijf dat haar vader 35 jaar geleden oprichtte. Ze is tevens een achter-achter-achter-achterkleinkind van Nanne Jansz. Groot, de aartsvader van de Nederlandse zaadsector. We mogen dus stellen dat ze genetisch belast is met kennis.
In de volgende Jungle Talks masterclass geeft Maaike inzicht in de internationaliseringsstrategie en kernwaarden van het bedrijf.
Haar vader, Simon N. Groot, zag in Azië hoe moeilijk kleinschalige lokale boeren in hun levensonderhoud konden voorzien. Hij wilde daar verandering in brengen met betere zaden van productievere rassen. In de Filipijnen ontwikkelde hij – met een team van Wageningse en lokale veredelaars – betere variëteiten van lokale groentesoorten. East-West Seed pakte een markt die de concurrentie nog jarenlang links zouden laten liggen…
Sinds de start in de Filipijnen is het bedrijf sterk gegroeid met vestigingen in Thailand, Indonesië, Tanzania, India, Myanmar, Vietnam en Cambodja. Bij de ruim 5000 medewerkers leeft nog altijd de missie van oprichter ‘mister SNG’: het inkomen van smallholder farmers in de tropen verbeteren met kwalitatief hoogwaardige zaden en rassen.

Een fascinerend verhaal over de visie, missie en waarden van een bijzonder zaadbedrijf. Tune in for the East-West Seed Session from the Central American Jungle. Donderdag 23 november om 20:45 (NL tijd). Registreer (gratis) op http://bit.ly/ewseeds.

Maaike Groot - East-West Seed

Maaike Groot is te gast in Jungle Talks op donderdagavond 23 november om 20:45 uur

Maaike sluit – zoals te doen gebruikelijk bij de Jungle Talks sessies – af met een oproep aan internationaal talent om te pitchen voor een stageplaats of starterfunctie bij East-West Seed. Daarmee kun je als student of starter bijdragen aan de groei van het inkomen van kleinschalige boeren in de tropen.

Voor meer info neem je contact op met Renee Snijders (develop@ideavelop.biz) of www.jungletalks.com.