Wat gebeurt er tijdens de bewaring van zaden en wat is de rol van de plantenhormonen hierin? Wat beïnvloedt de kiemkracht van zaden? Kun je zaad behandelen zodat dit de kwaliteit van de plant verbetert?

Michel Haring, hoogleraar plantenfysiologie aan de UvA, praat studenten van Clusius College, docenten en bedrijfsleven bij over de werking van zaden tijdens het bewaarproces.

Datum: Woensdag 30 mei 13:00-15:00
Plaats: Ontvangstruimte van het ClusiusLab aan de Blauwe Berg 3 in Hoorn.
Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.

Aanmelden verplicht uiterlijk 28 mei: stuur een mail naar clusiuslab@clusius.nl

Alvast vooruitkijken?
Michel Haring is te zien tijdens het 5-delige college over plantenfysiologie in de Universiteit van Nederland.

De lezing is afsluiting van de Road Show Veredeling waarin 25 studenten Plantenteelt van verschillende MBO’s uit heel Nederland actief aan de slag gaan met verschillende thema’s uit de veredelingssector. Door gastcolleges, practica en bedrijfsbezoeken krijgen zij een verdieping op de theorie.

De Roadshow is georganiseerd door Nancy Boterblom die als projectleider is verbonden aan het Clusius College in Hoorn. Het programma biedt een extra verdieping op het onderwijsprogramma Plantenveredeling dat is ontwikkeld door deskundigen uit de Seed Valley bedrijven en docenten van het Clusius College. Deze samenwerking is ontstaan in opdracht van Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Tijdens de Roadshow hebben Bejo, PanAmerican Kieft Seed en Incotec de deuren geopend en laten zien wat werken in de sector inhoudt.

CIV