In #deweekvan kijken we een week mee in de agenda van young professionals in Seed Valley.

Lisa is supportmedewerker bij De Groot en Slot. Samen met 8 andere collega’s ondersteunt zij het bedrijf bij diverse werkzaamheden, zoals kwaliteitscontroles en de verzending van de uien. Lisa’s job heeft vooral te maken met het proces rondom de productie van zaden die bestemd zijn voor de teler. Deze uien komen weer in de supermarkt. Check Lisa’s werkweek hier!

Maandag – 10:00 uur

Maandag – 10:00 uur

Goedemorgen, leuk dat je een kijkje neemt in mijn werkweek. Deze ochtend begint iets anders dan normaal: ik help mee met het oogsten van de uien! Normaal gesproken is dit geen karwei voor het kantoorpersoneel, maar door #covid19 loopt het allemaal iets anders.  Dus alle kantoormedewerkers zijn uitgerukt om een ochtend te helpen op het veld.

Maandag – 15:00 uur

Maandag – 15:00 uur

Zo, nu weer verder met mijn eigen werk ? Een belangrijk onderdeel van mijn werk is de verzendingsperiode. Ik regel hier samen met mijn collega’s de verzending van de moederuien naar de zaadtelers. In deze periode heb ik veel contact met onze teeltagenten, in binnen- en buitenland. We stemmen de verwerking van de uien en het transport met hen af. Dit is een hectische tijd waarin we veel samenwerken met het team.

Dinsdag – 09:00 uur

Dinsdag – 09:00 uur

Mijn ochtend begint vandaag in de kas. Deze proef laat zien hoe goed de moederuien groeien. Een goede moederui zorgt voor goede zaadteelt. Een goede start is het halve werk!

Dinsdag – 15:00 uur

Dinsdag – 15:00 uur

Naast proeven doen we ook kwaliteitscontroles. Hier beoordeel ik samen met mijn collega de monsters van de moederuien en vaderuien. Deze worden dan weer gebruikt voor de productie van de zaden. We kijken o.a. naar kwaliteit, vorm en gewicht.

Woensdag – 10:00 uur

Woensdag – 10:00 uur

Ik leer iedere dag wat nieuws! Hier staat het assortiment van commerciële rassen naast elkaar. We hebben ruim 260 verschillende rassen. Zo hebben we korte dag en lange dag rassen, maar ook verschillende kleuren. Daarnaast hebben we uien die vroeg in het seizoen worden geoogst en bewaaruien. Deze hebben we voor alle continenten, passend bij teeltomstandigheden.

Woensdag – 15:00 uur

Woensdag – 15:00 uur

’S middags werk ik nog een paar uurtjes op kantoor. We hebben gelukkig alle ruimte en niet al onze werkzaamheden kunnen we vanuit huis doen. We werken in kleine groepjes 1 a 2 dagen op kantoor. Toch wel erg gezellig om zo af en toe collega’s te spreken.

Donderdag – 11:00 uur

Donderdag – 11:00 uur

Goedemorgen! Ik werk nog één dag bij mijn ouders op het akkerbouwbedrijf! Mijn vader verbouwt ook uien, dus ook op mijn ‘vrije’ dag kom ik dagelijks in contact met uien. Ik check hier of de uien klaar zijn voor de oogst. Een trucje van kantoor: als je de rijen (verticale banen) door het loof (het groen) heen kunt zien, dan kun je de uien oogsten.

Donderdag – 16:00 uur

Donderdag – 16:00 uur

Fun fact: thuis gebruiken wij ook het uienzaad van de Groot en Slot ?

Vrijdag – 11:00 uur

Vrijdag – 11:00 uur

Weet je nog dat ik maandag contact had met onze teeltagenten? Hier maken de telers de batches gereed voor verzending. De bigbags worden tot aan de nok toe gevuld en gaan vandaag nog op transport naar telers in Spanje en Frankrijk. Vanuit kantoor zorgen we o.a. dat alle partijen zijn geïnformeerd en de juiste documenten ontvangen.

Vrijdag – 16:00 uur

Vrijdag – 16:00 uur

De laatste loodjes! Er worden nog een paar bigbags gevuld voor transport. Nu de verzendperiode bijna af is, krijgen we een administratieve periode waarin we de afrekeningen klaarmaken voor de telers die afgelopen periode uien hebben klaargemaakt. Leuk dat je hebt meegekeken in mijn werkweek ? Tijd voor weekend!

Samen leveren we een belangrijke bijdrage aan de beschikbaarheid van gezonde voeding en kleurige bloemen. We staan continu voor nieuwe uitdagingen en ik werk mee aan oplossingen. Wat ga jij doen?

Vacatures en Stages

Meer #deweekvan lezen? Lees hier de verhalen van andere Seed Valley collega’s.