In #deweekvan kijken we een week mee in de agenda van young professionals in Seed Valley.

Lisette is toegepast onderzoeker bij Bakker Brothers. Ze ondersteunt de veredelingsafdeling met verschillende onderzoeksprojecten. Daardoor heeft ze een afwisselende job. Ze staat de ene dag op het veld en de andere op het lab. Kijk mee met haar werkweek: ze gaat op reis naar Jordanië!

Maandag – 09:00 uur

Maandag – 09:00 uur

Goedemorgen! Deze week mijn week ? Gestart met het meten van kiemplanten in het lab. We willen dat zoveel mogelijk van onze zaden uitgroeien tot sterke planten. Daarom kijk ik hoe ik de kiemkwaliteit van bonenzaden kan verbeteren. Ik zoek naar de beste methodes om groeikracht te meten. Dit plantje staat nu 7 dagen in een ruimte van 20 graden. Ik check hoeveel zaden er daadwerkelijk zijn ontkiemd.

Dinsdag – 17:00 uur

Dinsdag – 17:00 uur

Het eind resultaat van de weefselkweek: een nieuw en succesvol plantje. Dit gebeurt natuurlijk niet in één middag, deze staat al een tijdje ?

Woensdag – 12:00 uur

Woensdag – 12:00 uur

Daar staan ze dan, de bonenplanten op steenwol. Zie je die slangen? Dat is een systeem dat water samen met de voeding naar de planten stuurt.

Donderdag – 10:00 uur

Donderdag – 10:00 uur

Op naar Jordanië! Daar heeft Bakker Brothers ook een vestiging. Hier staan veel velden en tunnels met al onze nieuwe gewassen. In Zuid-Afrika en Tanzania staan ook nog proefvelden.

Vrijdag – 09:00 uur

Vrijdag – 09:00 uur

Er wordt hard gewerkt aan de oogst van de aubergines en pepers. Nieuwe rassen worden hier elke week geoogst, waardoor we kunnen bepalen welke rassen de hoogste opbrengst leveren volgens de scoringstabellen. Onderzoek is onmisbaar in veredeling.

Vrijdag – 12:00 uur

Vrijdag – 12:00 uur

Dit zijn ‘graffiti’ aubergines. Deze naam hebben ze gekregen door hun mooie witte strepen. Ik heb ze nog niet geproefd, maar ze schijnen wel anders te smaken! Heb jij ‘m wel eens gegeten?

Vrijdag – 18:00 uur

Vrijdag – 18:00 uur

Zonnige groeten vanuit Jordanië. Mijn werk voor deze week zit er op: tijd voor weekend! ? Vanavond ga ik de dichtstbijzijnde stad Amman in, om het land een beetje te ontdekken.

Samen leveren we een belangrijke bijdrage aan de beschikbaarheid van gezonde voeding en kleurige bloemen. We staan continu voor nieuwe uitdagingen en ik werk mee aan oplossingen. Wat ga jij doen? 

Vacatures en Stages