Beekenkamp Plants sluit zich aan bij Seed Valley. Het bedrijf heeft wereldwijd ruim 2900 medewerkers die werken aan groenten-, pot- en perkplanten, verpakkingen en Chrysanten. Met het motto: ‘samen zorgen we voor het beste resultaat’ wil Beekenkamp Plants zorgen voor kwaliteit en vertrouwen. Wij spraken met Jos van den Berg – bedrijfsleider van Beekenkamp Plants Lutjebroek – om kennis te maken met onze nieuwe partner.

Beekenkamp Plants in het kort:

Beekenkamp Plants in Lutjebroek is een toonaangevend bedrijf in de tuinbouwsector dat gespecialiseerd is in het kweken en leveren van jonge planten en groentegewassen, potplanten en snijbloemen. Met een sterke focus op duurzaamheid en innovatie is Beekenkamp Plants actief betrokken bij onderzoek en ontwikkeling om de teelt van gewassen te verbeteren. De locatie in Lutjebroek wordt versterkt door ongeveer 10 medewerkers.

Wat maakt jullie uniek tussen de huidige Seed Valley partners?

‘Wij onderscheiden ons door onze specialisatie in het kweken en leveren van o.a. jonge planten. Daarnaast opereren wij vanuit een klein hecht team waarvan iedereen actief een bijdrage wil leveren aan onderzoek en ontwikkeling om de teelt van gewassen te verbeteren. Beekenkamp Plants uit Lutjebroek is onderdeel van een veel grotere keten die vooral gelegen zijn in Zuid-Holland’

Waarom zijn jullie Seed Valley partner geworden?

‘Wij zijn Seed Valley partner geworden, omdat wij nu wel echt merken dat wij een man te kort hebben. Het is belangrijk dat wij samen met het team achter onze doelen aan kunnen gaan maar ik merk dat dat door personeelstekort niet altijd even makkelijk gaat en dat is zonde. Ook vinden wij het bijvoorbeeld belangrijk om ons altijd te blijven oriĆ«nteren en te ontwikkelen en wij zouden dit met andere partners kunnen doen’.

Wat maakt werken in deze sector zo leuk?

‘Werken in de agrarische sector biedt veel uitdagingen en voldoening. Het werk is afwisselend en vereist een combinatie van praktische vaardigheden en theoretische kennis. Bij Beekenkamp Plants maakt het ook niet uit of je al afgestudeerd bent of dat je schoolverlater bent. Als je de wil hebt om meer van deze sector te leren dan ben je bij ons altijd welkom’.

Wat maakt werken in onze sector voor een student interessant?

‘Voor een student kan het werk in deze sector erg toereikend zijn en een unieke kans om praktijkervaring op te doen. Tegelijkertijd draag je dan bij aan een sector die belangrijk is voor een wereldwijde voedselvoorziening. Het werk is afwisselend en kan variĆ«ren van veldwerk tot laboratoriumonderzoek. Als je bij ons een proef zou willen uitvoeren dan bieden wij daar altijd wel de mogelijkheid toe’.

 

Westlandwerk.nl | Oproepkrachten