Op zaterdag 4 januari is JanWillem Breukink, oud-voorzitter van de Stichting Seed Valley, op 67-jarige leeftijd overleden. JanWillem heeft sinds 1978 een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de zaadindustrie.

Hij is vanaf de oprichting van Stichting Seed Valley nauw betrokken geweest als bestuurslid.  JanWillem zette zich zeer actief in voor de belangen van de branche en was ook actief in andere nationale en internationale organisaties zoals Plantum, de European Seed Association (ESA) en de International Seed Federation (ISF). JanWillem was directeur van Incotec van 1989 tot 2014.

Vanaf 2014 tot 2018 had hij als voorzitter grote invloed op de groei van Stichting Seed Valley en met name de bekendheid van de Noord-Hollandse zaadindustrie in binnen- en buitenland. Met zijn optreden bij De Wereld Draait Door in 2012 zette hij Seed Valley en de zaadsector voor heel Nederland op de kaart. In mei 2016 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn verdienste voor de zaadsector, Incotec en de maatschappelijke en economische ontwikkeling van de regio Enkhuizen.

Hij stak zijn ziel en zaligheid in het zaad’ staat er in het uitgebreide in memoriam van het NHD.
In de Volkskrant verscheen een postuum artikel  “JanWillem Breukink, gepassioneerd pleitbezorger van Seed Valley“.

Hij heeft tot aan zijn afscheid in 2018 veel voor Stichting Seed Valley betekend. Het bestuur, de medewerkers en de bedrijfspartners van Seed Valley zullen JanWillem’s betrokkenheid en inzet voor de sector erg missen.