Gefeliciteerd!

Plantenkwekerij Gitzels wint de Westfriesland Méér Prijs, de hoofdprijs van het Westfries Ondernemersgala.

Woorden van de jury: vernieuwing & samenwerking
Volgens de jury zijn vernieuwing en samenwerking de twee woorden die de overwinning van het bedrijf samenvatten. Het bedrijf werkt intensief en structureel samen met leveranciers en klanten aan innovatie, opkweekmethodieken en onderzoek aan jonge planten. Daarnaast worden de kassen van Gitzels volledig verwarmd door aardwarmte, heeft het bedrijf 750 zonnepanelen en gebruikt Gitzels zo min mogelijk fossiele brandstoffen. Belangrijk stappen richting de verduurzaming van de glastuinbouw in de regio.

Over Gitzels
William Gitzels, zoon van oprichter Wil, vormt samen met Kees Grent de directie. De derde generatie, Mike Gitzels, werkt al in het bedrijf. Het familiebedrijf bestaat sinds 1952 en heeft de wortels in Zwaag. Gitzels is gespecialiseerd in de opkweek van koolplanten ten behoeve van vollegrondsgroentetelers: jaarlijks vinden 135 miljoen stuks hun weg naar ongeveer 200 klanten. Ook verleent het diensten aan zaadbedrijven. Het biedt dertig mensen een baan en heeft een omzet van 8,4 miljoen euro per jaar. Momenteel is het bedrijf bezig met nieuwbouw op een aangrenzende locatie. Vanaf 2021 zijn alle activiteiten geconcentreerd in Wervershoof. De mannen van Gitzels noemen zichzelf passionele, bevlogen en ontwikkelende tuinders.

Westfriesland Méér Prijs
De Westfriesland Méér Prijs is de ‘hoofdprijs’ van het Westfries Ondernemersgala. Genomineerden worden beoordeeld op diverse bedrijfsstrategieën. Het zwaartepunt ligt op: strategie/visie, kwaliteitszorg, belang van de onderneming buiten regio.

Gitzels

Bron: Noord-Hollands Dagblad