Met ingang van 15 maart 2012 maakt het zaadbedrijf Ergon International deel uit van het samenwerkingsverband Seed Valley.

Ergon – opgericht in 1995 en opererend vanuit Enkhuizen – importeert en exporteert groentezaden met het accent op vruchtdragende gewassen zoals tomaat, (water)meloen, korte komkommer, paprika en hete peper. Ergon exporteert naar ongeveer dertig landen rond de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en Oost-Europa.

Onder de handelsnaam Ergon Seed brengt het bedrijf groenterassen op de markt die in de meest uiteenlopende omstandigheden een stabiele en goede productie geven. “In de gebieden waar Ergon opereert, kun je geen zaden afleveren met een dikke teelthandleiding erbij”, aldus directeur / eigenaar Jan J. de Bruin. “Ergon International is een bedrijf dat de wensen van de markt serieus neemt en daar adequaat op inspeelt”. Hij illustreert dat met een beeldspraak: “Onze klanten hebben niets aan een volbloed racepaard. Ze hebben behoefte aan een Belgisch trekpaard dat onder alle omstandigheden goed presteert”.

Download het volledige persbericht (pdf)

Meer informatie: www.ergonseed.nl