De hoogste eer in ondernemend West-Friesland, de Westfriesland Méér Prijs, is gegund aan Proeftuin Zwaagdijk. De jury sprak vol lof over de strategie en visie van het bedrijf en het belang van de onderneming buiten de regio.

Proeftuin Zwaagdijk is een stichting, maar voldoet volgens volgens de jury aan alle kenmerken van een bedrijf. Een bedrijf dat nadrukkelijk een bijdrage levert aan (agrarisch) Nederland en een wereldwijde uitstraling heeft. De Proeftuin in Zwaagdijk-Oost is in 1986 opgericht en uitgegroeid tot een van Nederlands belangrijkste centra voor praktijkgericht agrarisch onderzoek. Het heeft ook locaties in Naaldwijk (glastuinbouw) en Wieringerwerf (akkerbouw). Met onderzoek in vollegrondsgroenten, glastuinbouw, akkerbouw, bloembollen en fruit worden nieuwe ontwikkelingen getest en geïntroduceerd. Onder meer gaat het dan om teelt van winteraardbeien onder led-licht, de inzet van robots bij het uit de trekbak halen van witlof en het afsnijden van tulpenbollen met een waterstraal, om ziekteverspreiding tegen te gaan. – Gefeliciteerd!

Bron: Noordhollands Dagblad

Westfries Ondernemersgala

Winnaars op een rijtje, geflankeerd door model Denise Swier en presentatrice Katja Schuurman (r). v.l.n.r. Patrick de Haan, Niels Deen en Peter Schouten van Soci-Com, Erwin Cardol en Pieter Bakker van Proeftuin Zwaagdijk, Tom en Nick de Wit van Dirk de Wit Mode, Ingrid Commandeur en Johan Kos van Proeftuin Zwaagdijk.