De internationale zaadsector was het strijdtoneel van de Rotary Youth Leadership Award, een managementspel waarin 6 teams van jonge professionals het tegen elkaar opnamen. Deelnemers moesten gezamenlijk met oplossingen komen voor zakelijke en ethische kwesties binnen het fictieve zaadbedrijf ProSeeds.

Na twee intensieve dagen kreeg het team van Joost Kroeb, Mahesh Ramgoelam, Helma Loomans en Wouter Hogeland de beste beoordeling. Individueel scoorde Helma Loomans de hoogste cijfers; zij mag binnenkort op reis naar New York en fungeert een jaar lang als ambassadrice van de Rotary Youth Leadership Award.

Rode draad van de casus was de dreigende sluiting van de Nederlandse vestiging van het internationale zaadbedrijf, wegens te hoge loonkosten en locatiekosten. De teams moesten een plan van aanpak presenteren waarmee de vestiging financieel succesvol in Nederland kan voortbestaan.

Dwars door de voorbereiding van de presentatie werden de deelnemers geconfronteerd met wantrouwige actievoerders aan de poort, een bezorgde ondernemingsraad en een teleconference met een boze directeur. De deelnemers moesten zich staande houden in rollenspelen, knopen doorhakken in lastige dilemma’s en zich zien te redden uit ontregelende incidenten. Daarbij werden ze begeleid door rotarians met uitgebreide bedrijfs- en levenservaring.

Meer foto’s van de deelnemers, hun mentoren en organisatie staan in de Picasa webalbums van RYLA en Seed Valley