In #deweekvan kijken we een week mee in de agenda van young professionals in Seed Valley.

Hoi, ik ben Roan en werk als Chef Monteur bij Premium Seeds Machines! Deze business unit is onderdeel van Croonwolter&dros en ontwikkelt complete productiesystemen voor de hoogwaardige zaadveredeling. Wij adviseren, ontwikkelen, installeren en onderhouden geïntrigeerde  machine opstellingen op maat. Dit doen we samen met de specifieke behoeften van onze klanten.

Wat mijn achtergrond is? Al heel mijn leven bouw ik dingen, ik ben altijd bezig met techniek en dingen maken. Lekker met mijn handen bezig zijn, heerlijk! Als constructiebankwerker ben ik doorgegroeid naar service monteur. Vanuit deze positie ben ik meer zelfstandig klussen gaan aansturen en begeleiden, waardoor ik uiteindelijk Chef monteur ben geworden. Ook al ben ik Chef, ik werk altijd mee. Het is een leuke baan omdat ik in een team werk met veel kennis van zowel het proces als systeemintegratie. We staan 100% klaar voor elkaar. We zijn een divers groepje mensen. Zo hebben we de ‘oude knakkers’ die samen zo’n 90 jaar ervaring inbrengen, bestaande uit een proces technoloog en machine ontwikkelaar. Natuurlijk hebben we ook de werkvoorbereider, Jeffrey, die de gemiddelde leeftijd weer omlaag trekt samen met de engineers. Verder hebben wij specialisten op het gebied van automatisering en koeltechniek rondlopen.

Deze week neem ik jullie mee, zodat jullie een beeld krijgen van mijn job!

Maandag 10:00 uur

Maandag 10:00 uur

Het is maandag! We begonnen deze dag met een team talk. Alle materialen voorbereiden, werkverdeling bespreken, monteren en testen! Wij laten het systeem werken en komen met nieuwe ideeën. Hier ben ik een transporteenheid aan het afstellen. Met mijn handen werken is het leukste van mijn vak!

Dinsdag 10:30 uur

Dinsdag 10:30 uur

Finishing touch! Vandaag werk ik verder aan een complete zaadreinigingslijn. Samen met de klant en ons team hebben we de machine ontworpen. Ik heb de constructie gemaakt, de verschillende systemen waaruit de lijn is opgebouwd samengevoegd en vervolgens op locatie geïnstalleerd. Op deze foto zie je mij wat details afwerken.

Woensdag 10:00 uur

Woensdag 10:00 uur

Op woensdag bespreek ik samen met engineer Raymond de optimalisaties. Dit doen wij in overleg met de directe klanten. In dit geval vraagt de klant om een droger die de belasting van het product minimaliseert. Op basis van hun ervaringen en wensen creëerden we een systeem op basis van modulair design. Het contact met de klanten maakt ons dagelijks werk geweldig!

Donderdag 14:00 uur

Donderdag 14:00 uur

Nee, het is geen koelkast om vaccins in te bewaren! Bij elke aanpassing of innovatie die we doorvoeren onderzoeken we de impact op de kwaliteit van het product. Hier onderzoekt onze collega Jeffrey de invloed op de kiemkracht na chemievrije reiniging.

Vrijdag 10:00 uur

Vrijdag 10:00 uur

Voordat het weekend begint nog even op de foto met mijn collega Fabian, hij is Specialist Automatisering. Volgende agendapunt is een ontmoeting met de Project Lead, hier bespreken we alle onderwerpen en uitdagingen voor volgende week. Laten we eens kijken wat we nog meer kunnen creëren binnen de mechanica voor de klant. Een fijn weekend gewenst en misschien tot ziens in Seed Valley?

We staan continu voor nieuwe uitdagingen en ik werk mee aan oplossingen. Wat ga jij doen?

Vacatures Stages