In Week 39 komt de gehele (inter)nationale zaadwereld weer richting Seed Valley om de nieuwste ontwikkelingen op zaadgebied te ontdekken. Onder deze dagen valt ook Seed meets Technology. Seed meets Technology biedt een platform aan bedrijven die actief zijn in de zaadindustrie. Ruim 50 deelnemers uit binnen- en buitenland tonen hun nieuwste producten en diensten, van zaadverwerkingsmachines tot aan leveranciers van laboratoria. Alles wordt uit de kast getrokken om een innovatief, zaadgericht en informatief evenement op te zetten.

Het evenement vindt dit jaar plaats van dinsdag 27 tot en met donderdag 29 september 2022. Naast een beurs met interactieve stands, is er ook een programma met diverse lezingen over o.a. ontwikkelingen in de gewasbescherming, microplastic, de teelt op water en led verlichting.

Symposia
In het symposium ‘Future-proof seed treatments and treated seeds’ geeft Euroseeds een toelichting op de ontwikkelingen in Europese wet- en regelgeving voor zaadbehandeling en behandelde zaden. Vanuit Nederland zal er aanvullend wat verteld worden over de nationale werkwijze voor etikettering van behandeld zaaizaad. Artemis geeft u een update van de huidige wet- en regelgeving rondom biostimulanten en laag risicomiddelen, alsmede onderzoek en pilots waaraan Artemis meewerkt. Ook Plantum licht toe aan welke zaadgerelateerde acties onder het Uitvoeringsprogramma 2030 zij werkt.

In het symposium ‘Drones; the new human eyes in horticulture’ worden de mogelijkheden en onmogelijkheden van drones in kaart gebracht en hoe deze de teler in de praktijk kunnen helpen.
Het derde symposium draagt de titel ‘Seeds go digital’ en hierin zullen WUR, SeQso en Videometer de nieuwste technieken op het gebied van zaadphenotyping.

Andere symposia die plaats zullen vinden tijdens het evenement zijn de ontwikkelingen in hydroponics en sensoren & automatisering in plant fenotypering.

Lezingen standhouders
Naast de symposia die algemeen en informatief van aard zijn, worden er ook een vijftiental lezingen georganiseerd door standhouders.  Er zullen onder andere lezingen zijn van Seed Valley partners met betrekking tot flowcytometrie (Iribov), zaadverbetering (Incotec), samenwerkingen voor zaadverbetering (Premium Seed Machines) en diverse software presentaties (Seed Processing Holland).

In de kas wordt er op de woensdag meermaals een demo georganiseerd van Corvus Drones.

Op de buitenvelden worden nieuwe rassen toegelicht in tientallen gewassen door Sakata en Takii Europe. Kortom; alles op het gebied van zaad op één plek.

Bezoekersinformatie
Het evenement is gratis te bezoeken, maar voor zowel uw bezoek als het volgen van programmaonderdelen, is een online registratie vooraf gewenst. Voor de lezingen geldt aan maximum aantal bezoekers. Aanmelden kan gemakkelijk via www.seedmeetstechnology.com.
Wilt u meer info ontvangen over het evenement? Neem dan contact op via info@seedmeetstechnology.com.

Adres: Tolweg 13 in Zwaagdijk
Openingstijden 27 t/m 29 september: 9:00 – 17:00 uur

Naast Seeds meets Technology zijn er ook een hoop Seed Valley bedrijven open voor bezoek in Week 29. Dit is dat keer van 27 september tot en met 1 oktober. Meer weten? Bekijk het open dagen overzicht.

Week 39 overzicht