In Week 39 komt de gehele (inter)nationale zaadwereld weer richting Seed Valley om de nieuwste ontwikkelingen op zaadgebied te ontdekken. Onder deze dagen valt ook Seed meets Technology. Seed meets Technology biedt een platform aan bedrijven die actief zijn in de zaadindustrie. Ruim 60 deelnemers uit binnen- en buitenland tonen hun nieuwste producten en diensten, van zaadverwerkingsmachines tot aan leveranciers van laboratoria. Alles wordt uit de kast getrokken om een innovatief, zaadgericht en informatief evenement op te zetten.

Het evenement vindt dit jaar plaats van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 september 2019 en is opnieuw gegroeid in het aantal deelnemers. Naast een beurs met interactieve stands, is er ook een programma met diverse lezingen over o.a. ontwikkelingen in de gewasbescherming, microplastic, de teelt op water en led verlichting.

Symposium Toekomstvisie Gewasbescherming 2030
Dit jaar is opnieuw samenwerking gezocht met Plantum, om een sterk programma op te zetten. Op donderdag 27 september wordt een symposium gehouden met de Toekomstvisie Gewasbescherming 2030 als onderwerp. Het ministerie zelf zal aanwezig zijn met een uiteenzetting van wat men kan verwachten en hoe dit doorspeelt in de praktijk. Een spreker van Bejo Zaden zal ingaan op de invloed van de toekomstvisie in de veredeling en Incotec zal hetzelfde toelichten, gericht op de zaadtechnologie. Tenslotte zal Artemis zich richten op de mogelijkheden die groene middelen bieden voor zaad, waar de problemen liggen en waarom het lastig is om nieuwe oplossingen te vinden.

Andere symposia die plaats zullen vinden tijdens het evenement zijn de ontwikkelingen in hydroponics en sensoren & automatisering in plant fenotypering.

Lezingen participanten
Naast de symposia die algemeen en informatief van aard zijn, worden er ook een tiental lezingen georganiseerd door standhouders. Er zullen onder andere lezingen zijn met betrekking tot pollen (Amphasys), ledverlichting (Valoya), sensoren (Pedak meettechniek) en IT (Mprise Agriware).

Op de buitenvelden worden nieuwe rassen toegelicht in tientallen gewassen. Daarnaast zijn er teelt op water systemen- en gewassen te vinden. Kortom; alles op het gebied van zaad op één plek.

Bezoekersinformatie
Het evenement is gratis te bezoeken, maar voor zowel uw bezoek als het volgen van programmaonderdelen, is een online registratie vooraf gewenst. Voor de lezingen geldt aan maximum aantal bezoekers. Aanmelden kan gemakkelijk via www.seedmeetstechnology.com.
Wilt u meer info ontvangen over het evenement? Neem dan contact op via info@seedmeetstechnology.com.

Adres: Tolweg 13 in Zwaagdijk
Openingstijden 24 t/m 26 september: 9:00 – 17:00 uur