In Seed Valley zijn er naast vaste banen, ook hele leuke bijbanen te vinden. Kijk een dagje mee met Giel, zijn broer Jan en hun andere collega’s in de gewasverzorging bij Bakker Brothers in Noord-Scharwoude.

Wat doe je bij Bakker Brothers?

Wat doe je bij Bakker Brothers?

Bakker Brothers is een zaadbedrijf in de veredeling, productie en verkoop van groentezaden. Hun veredeling is vooral gericht op aubergine, hete peper, tomaten, bonen en wortelen. Hun focus ligt voornamelijk op klanten in Azië, het Midden-Oosten en Afrika.

Hoe een bijbaan er daar uit ziet? Je bent voornamelijk bezig met gewasonderhoud, selecteren en schonen! Vandaag is bijvoorbeeld een dag vol gewasonderhoud. Iedereen heeft de verantwoordelijkheid over een eigen rij met planten. De collega’s vertellen je hieronder graag wat voor verschillende werkzaamheden ze dan zoal uitvoeren.

Het indraaien van paprika's

Het indraaien van paprika's

Ook de collega van Giel is bezig met indraaien, maar in dit geval bij paprika’s. Deze worden ingedraaid met een touwtje en het overtollige gewas tikt ze eraf. Zo krijgen alle paprika’s goed de ruimte om groot te groeien. Op de foto zie je ook een bakje met een spons staan. Die spons gebruiken ze om hun handen te wassen, voordat ze verder gaan met de volgende plant.

Verzorging van de hete peperplanten

Verzorging van de hete peperplanten

Dit zijn hete peperplanten. Een peperplant heeft doorgaans drie stelen. Deze collega haalt er één steel af waardoor de plant ‘dunner’ wordt. De stelen krijgen meer ruimte waardoor er een grotere oogst ontstaat van betere kwaliteit pepers.

Wil je volgend jaar ook zo’n zonnige zomerbaan? Houd onze vacaturepagina in de gaten. Wie weet zit er wat voor jou tussen!