Er heerst grote bedrijvigheid op de Blauwe Berg in Hoorn waar Clusius College een nieuwe praktijkleervoorziening realiseert. In september wordt het Clusius Lab in gebruik genomen en vanaf dat moment krijgen alle vmbo-leerlingen en de studenten mbo plantenteelt daar les. In nauwe samenwerking met Hogeschool Vilentum uit Dronten worden er actuele lesmodules ontwikkeld over veredeling en zaadtechnologie. Ook de opleiding Groene Analist evenals het cursuswerk krijgen daar hun plek.

Het Clusius Lab streeft naar een stevige binding met de bedrijven uit de Tuinbouw- en de Uitgangsmaterialensector. Gelukkig wordt dit ook ondersteund door de bedrijven. Seed Valley is partner en sponsor van Clusius Lab en al diverse bedrijven hebben hun expertise aangeboden om in te zetten in het onderwijs. 

Projectleider Nancy Boterbloem vertelt: “We zijn hartstikke blij met de betrokkenheid van het bedrijfsleven. Als ik bij de bedrijven op bezoek kom, merk ik dat de mensen op de werkvloer het onderwijs een warm hart toedragen. Zij vinden goed onderwijs belangrijk. Mooi, want dat wil ik ook! Enkele bedrijven leveren goederen. Zo schenkt Germains uit Enkhuizen een thermogradiënttafel. Geweldig, want de aanschaf is duur! Ik heb ook contacten met medewerkers van Enza Zaden die mij bijvoorbeeld gaan helpen met spullen voor een practicum PCR. Meer authentiek kun je het beroepsonderwijs niet maken!”

Het Clusius Lab zal 11 oktober feestelijk geopend worden.