Germains heeft besloten om een nieuw R&D centrum te openen in Enkhuizen. Zaadtechnologie specialist Germains vestigt zich hiermee in het hart van de Europese zaadindustrie.

Read the English version

‘Door het openen van een vestiging in Enkhuizen werken we vanuit een regio waar vele leidende veredelingsbedrijven actief zijn. Hiermee demonstreren we onze bereidheid om nauw samen te werken met de zaadindustrie en op maat oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen waarvoor de zaadbedrijven staan op het gebied van zaadbehandelingen’, aldus Daniel Johnson, Germains Business Director voor de tuinbouw.

Germains biedt een breed aanbod van innovatieve technologieën waaronder priming, pillering, filmcoating en desinfectie van zaden. Het nieuwe R&D centrum is de nieuwste ontwikkeling van het groeiende onderzoeksteam.

Daniel Johnson vervolgt: ‘Het Enkhuizer team is een belangrijke aanvulling op de al bestaande R&D centra in Engeland en de Amerika, en het zal een spilfunctie vervullen in het wereldwijde Germains R&D team. We zijn er trots op om deel te gaan uitmaken van Seed Valley en kijken er naar uit om nog nauwer met onze klanten en andere Seed Valley deelnemers samen te werken. Op deze manier maken we optimaal gebruik van gezamenlijke kennis en ervaring’.

Germains gaat het R&D centrum vestigen aan de Star in Enkhuizen. Het gebouw wordt binnenkort aangepast en ingericht, en de officiële opening zal later dit jaar plaatsinden.

Germains Seed Technology is een belangrijke speler in de zaadindustrie met een breed aanbod van technologieën voor zowel groentenzaden, bloemzaden als voor landbouwzaden. Germains hoofdkantoor is gevestigd in Kings Lynn (UK). Behalve Kings Lynn heeft Germains vestigingen in Aalten( NL), Castelloli (Spanje), Poznan (Polen), Gilroy (California, USA) en Fargo (North Dakota, USA)

Germains Seed Technology Group is een 100% dochter van Associated British Foods (ABF). ABF is een internationaal voeding, ingrediënten en retail groep met een omzet van £10,2 miljard en 97.000 werknemers in 44 landen.