HET IS WEER ZOMER! Of nou ja, Summer School. Onder het motto “Meet the fascinating world of Green Genetics” maakt een internationaal gezelschap van 35 studenten een intensieve rondreis door de veredelingssector en de plantenwetenschap. De Summer School (ontwikkeld door Wageningen Academy) biedt BSc-studenten van uiteenlopende life sciences richtingen een diepgaande kijk in een kennisintensieve en innovatieve sector. Een sector die wereldwijd bijdraagt aan duurzame productie van gezond voedsel en kwaliteit van leven.

Het programma is een mix van (gast-)colleges en bedrijfsbezoeken, en het ontvouwt het carrièreperspectief van een internationaal werkveld, waarbinnen Nederland een sleutelrol heeft. Zoals elk jaar (dit jaar editie 6) jaar strijken de studenten een dag neer in Seed Valley. Donderdag krijgen ze bij Enza Zaden gastcollege over het hele proces dat loopt van R&D, biotech en veredeling tot en met de productie en verkoop van een commercieel succesvol tomatenras.

Vast onderdeel op het donderdag-programma is een netwerkborrel waarbij de studenten in een informele setting kennismaken met allerlei professionals uit diverse Seed Valley bedrijven.

Behalve Seed Valley / Enza Zaden bezoekt de Summer School ook Barenbrug, Schoneveld Breeding, Bayer CropScience, Nickerson-Zwaan en Monsanto. Het volledige programma is te vinden in de mobile Web-App die onze Agri Information Partners voor deze gelegenheid hebben ontwikkeld.

Voor onze bedrijfstak is deze Summer School een uitgelezen kans om te laten zien dat ze de huidige generatie life sciences studenten met open armen ontvangt en een goed carrièreperspectief biedt. Deelnemers gaven in vorige jaren aan dat zij na de Summer School een beter en completer beeld hebben van het wetenschapsgebied en de bedrijfstak.