De wisselbeker van de Stoomtramloop doet zijn naam eer aan: hij wisselt van ‘oppasser’. Na een jaartje in het raamkozijn van het Seed Valley clubhuis mag ‘ie nu met de Running Junkies uit Amsterdam mee. Die kwamen voor het eerst met een busje vol vlotte gasten en pakten meteen alle podiumplaatsen in het teamklassement. Ha, wacht maar. Volgend jaar zetten wij ‘SuperUwi’ (Ambroise Uwiragiye) weer in!

Dit jaar dus helaas geen teamtrofee, maar wel een paar opvallende individuele prestaties. Ingrid Dijkstra werd tweede in haar categorie (tot 45 jaar). Mandy de Rooij (vriendin van Ton Vonk) was de snelste in haar categorie (>35). En Ronald Marees van Rabobank WFO werd tweede in zijn veld (>35).

Ach, eigenlijk was iedereen een winnaar tijdens de Stoomtramloop. Want alle lopers en vrijwilligers gingen – na een mooie maar vermoeiende dag – naar huis met een tasje gezond groen krachtvoer, gesponsord door Seed Valley. Met in de tas smaaktomaten van Enza Zaden, snackpeentjes van Bejo Zaden en een stronk broccoli, ter beschikking gesteld door Vogel AGF, onderdeel van Best Fresh Group.

Seed Valley bedankt de organisatie van de Stoomtramloop en al haar vrijwilligers. En dan natuurlijk vooral de mannen die hebben geholpen om 800 tasjes te vullen en uit te delen.

Een selectie van foto’s vind je op onze Facebookpagina