Jungle Talks koppelt internationale ondernemer aan jong talent

Inspirerende tuinbouwondernemers online koppelen aan aanstormend talent, dát is waar het om draait bij JungleTalks: een reeks online masterclasses en pitch webinars vanuit de Costa Ricaanse jungle.

In elke masterclass beschrijft een topondernemer het onzekere en kronkelige pad naar internationale uitbreiding, en wordt – hardop nadenkend – de horizon afgespeurd naar nieuwe groeikansen. Vervolgens kunnen studenten en starters online solliciteren naar een (stage-)opdracht die aansluit op het onderwerp van de masterclass.

Baantjes

Op donderdag 16 maart om 20:45 uur (NL tijd) bijten Stijn en Rob Baan van Koppert Cress het spits af. Later in het seizoen volgen Van den Berg RoseS, Koppert NL Biological Systems en Dalat Hasfarm. Op www.jungletalks.com vind je meer info over de webinars (Engelstalig). Direct aanmelden voor de masterclass met Stijn en Rob Baan kan hier (gratis).

Jungle Talks is geïnspireerd door Steve Jobs die zei: „I think the biggest innovations of the 21st century will be at the intersection of biology and technology.” Geen andere sector beweegt zo nadrukkelijk op het snijvlak van technologie en biologie als de tuinbouw. Jungle Talks levert een bijdrage aan het online en grenzeloos uitwisselen van kennis.

Het concept wordt ingebed in het onderwijsprogramma van de vier groene hogescholen in Nederland (HAS Hogeschool, Aeres Hogeschool Dronten, Van Hall Larenstein en Inholland). Het uiteindelijke doel is om wereldwijd jonge talenten te mobiliseren. Jungle Talks werkt samen met Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, Centre of Expertise Greenports, Provincie Zuid-Holland en Seed Valley.

© foto KAS GroenteNet