In augustus 2013 organiseert Wageningen Academy (de nieuwe naam voor Wageningen Business School) voor de vijfde keer de Summer School rond plantenveredeling en zaadtechnologie. En net als vorige jaren staat een bezoek aan Seed Valley op het programma.

Onder het motto Meet the fascinating world of green genetics wordt een internationaal gezelschap van 40 studenten meegenomen op een intensieve rondreis van een week door de veredelingssector en de plantenwetenschap.

De Summer School biedt hbo- en wo-studenten van uiteenlopende life sciences richtingen een kijkje in het wetenschapsgebied en het bedrijfsleven: een kennisintensieve en innovatieve sector die wereldwijd bijdraagt aan duurzame productie van gezond voedsel en kwaliteit van leven.

De Summer School ontvouwt bovendien het carrièreperspectief van een internationaal werkveld, waarbinnen Nederland een sleutelrol heeft.

Het weekprogramma van de Summer School bestaat uit (gast-)colleges en bezoeken aan toonaangevende bedrijven. Tijdens de Seed Valley-dag op donderdag 29 augustus 2013 wordt een bezoek gebracht aan Syngenta en Incotec, en geven onderzoekers uit deze bedrijven gastcollege.

Tijdens een netwerkbijeenkomst kunnen de deelnemende studenten in een informele setting kennismaken met professionals uit Seed Valley bedrijven.

Het volledige programma wordt binnenkort gepubliceerd op de website van Wageningen Academy.