De Summer School ‘Meet the fascinating world of Green Genetics’ (23 t/m 27 aug) zit er weer op. Voor de tweede keer organiseerde Wageningen Universiteit deze studieweek samen met zaadbedrijven en het Technologisch Topinstituut Groene Genetica.

In een intensief programma van een week maakte een internationaal gezelschap van studenten biologie,plantwetenschappen, tuinbouw en life sciences kennis met plantenveredeling, de zaadsector en de moderne technologieën die daarin worden toegepast.

Dankzij de inzet van de Seed Valley bedrijven werd op donderdag een gevarieerd programma neergezet voor 28 zeer gemotiveerde studenten, allen ongeveer halverwege hun studie. Bij gastbedrijf Syngenta gaven Joost Kos (Syngenta) en Bert Schrijver (Bejo) tekst en uitleg bij hun research portfolio. Tussen de gastcolleges door kregen de studenten een kijkje in keuken van fytopathologie, bloemzaadproductie en veredeling van impatiens.

Na het inhoudelijke programma volgde letterlijk een kijkje in de keuken bij Enza Zaden: onder de ogen van de studenten bereidde chef-kok René van Empelen een reeks smakelijke kunstwerkjes met productinnovaties uit Seed Valley: Gefrituurde wortelchips in vele kleuren voor bij de borrel. Tabouleh met sjalotjes en gepofte sweetgreen-paprika. Een coquille op een compote van rode ui, lamsfilet op een bedje van rode en groene spitskool. Paprika’s in alle kleuren en vormen werden uitgebreid vergeleken en geproefd.

Ondertussen raakte de toekomstige generatie druk in gesprek met een tiental Seed Valley professionals over studie, stages en stappen op de carrièreladder. De studenten verlieten Seed Valley met een uitgebreid informatiepakket over de verschillende bedrijven en carrièremogelijkheden.