Na de positieve evaluatie in 2009 herhaalt Wageningen Universiteit in zomer van 2010 haar concept van de Summer School Green Genetics. En net als vorig jaar staat een bezoek aan Seed Valley op het programma. Onder het motto ‘Meet the fascinating world of Green Genetics’ maakt een internationaal gezelschap van ongeveer 25 hbo- en wo-studenten een intensieve rondreis van een week door de veredelingssector en de wetenschap.

Een sterke troef van organisator Wageningen Business School is dat ze studenten van uiteenlopende richtingen, universiteiten en hogescholen weet te interesseren voor groene genetica. Voor de bedrijfstak is het een uitgelezen kans om te laten zien dat ze de huidige generatie life sciences studenten met open armen ontvangt en een goed carrièreperspectief biedt. Deelnemers gaven vorig jaar aan dat zij na de Summer School een beter en completer beeld hebben van het wetenschapsgebied en de bedrijfstak.

Tijdens de Seed Valley-dag op donderdag 26 augustus 2010 worden gastcolleges gegeven door onderzoekers van Bejo en Syngenta. De netwerklunch, waarbij studenten in een informele setting kennismaken met professionals uit Seed Valley bedrijven, werd vorig jaar erg goed gewaardeerd. Dit jaar keert het dus zeker terug op de agenda en wordt meer tijd uitgetrokken voor kennismaking en netwerken.

Behalve Seed Valley bezoekt de Summer School ook Barenbrug, Schoneveld Breeding, Rijk Zwaan, Naktuinbouw en Takii. Programma en brochure vind je op de website van Wageningen Business School.

Flyer_Summer_School_2010.pdf